Julen har kommit och farit

Fullspäckad december ja men nånting!
Jobbat, haft intro på ännu ett nytt jobb, pluggat och haft slutprov x2, fixat allt inför julen och 2-års kalaset, samtidigt som jag försökt hinna umgås med min familj och hängt hos mamma samt vart på en begravning. 

Men! Satan så skönt det var att få sin första lön i onsdags. Eller första o första, men ni fattar? Har ju inte arbetat sen juni så första på länge! Studiebidrag är inte precis generöst, men jag har klarat mig med nöd o näppe, tack vare min sambo såklart. Dock jävligt skönt med lön från arbete oxå, egna inarbetade pengar. Helst med tanke på hur mycke fritid jag haft i höst trots heltidsstudier? Man gjorde allt plugg på typ sammanlagt 2 kvällar (som man hade 2-3 veckor på sig att göra) så man fick FÖR mycke fritid och jag var helt sjukt uttråkad. Därför sysslar jag nu med både och, dock färdigpluggat 31 januari. Äckligt skönt.

Hur som helst..

Ikväll har vi fått ensamvecka, extra tråkigt den här gången nu när de vart jul och kalas och vi alla har umgåtts extra mycke ❤ Vi firade vår prinsessa igår den 26:e, fast egentligen fyller hon år först imorgon. Men eftersom stor andel av hennes närmsta familj arbetar imorgon så hade ingen kunnat fira henne, bl.a. pappsen och mommo. Så imorgon ska vi ha en extra mysdag jag och lillhjärtat, har sparat två presenter åt henne, sen ska vi bara lyxa till allting lite extra, de är ju ändå hennes födelsedag! Värt att skämma bort då kan jag tycka! Nog för att hon är de nästan 24/7 ändå.. 😉

Ikväll hade vi t.ex. glöggmys (alkoholfritt och dricka till henne) med lite gotta till medans vi tittade Rio. Innan har vi byggt om hennes nya tågbana, byggt lite torn som jag aldrig fick göra färdigt - var roligare att riva tydligen, sen har vi nog inte hunnit göra destomer. Eller jo! Dansat! Klara fick en spelgrej med musik av hennes kompis igår och hon äääälskar att dansa till låtarna som finns på den. Så jävla gulligt så ni förstår inte. Kan man verkligen vara så underbart söt som hon är? ❤


Två rosa paket som väntar på henne imorgon när hon vaknar! Gulleplutten! Nu måste nog även mamman sova, trots jullov så är de ingen sovmorgon längre än till max kl.9.30. Länge sen de vart längre iallafall, hehe! Men finns ju dem som har de värre.

Tiden är knapp

Just nu är tiden för allt väldigt knapp känner jag! Eller inte det här med julen. Känns som att jag har gandka bra koll förutom att mitt leg råkat åka till Gällivare så kan inte hämta ut julklappar från posten förrän måndag. Utan de som gör mig galen är att innan alla dessa röda dagar måste jag hinna planera för ett kalas! Ja för innan 28:e är de ingen vardag. Och min tanke är ju att de ska bakas, givetvis, samt göra någon skojjig tårta, såklart. Ballonger, vimplar m.m. Massa sånt där småfix helt enkelt. Finns ju superbra hemsidor för detta: t.ex. bakestore. Men då måste jag veta vad jag vill ha och beställa typ IDAG! Helt galet. Just detta borde jag kanske tagit tag i tidigare. Typ veta vad jag ska baka, så jag vet vad jag behöver inhandla? 

Ni vet ju vad jag gör idag. Samt att man ska hinna plugga och andas oxå.. Wiho..

Julklappar

Jag är alltid lika kluven inför att gynna handeln där man bor, eller internetshoppa. Fördelen med det förstnämnda är ju given, att handla där man bor så affärer inte försvinner samt att man kan se saker i verkligheten. Men det andra, internetshoppa är inte helt fel de heller. Då kan man sitta ner hemma, i lugn och ro och välja julklappar noggrant, dvs. det blir inte lika mycket impulsköp för man slipper trängas bland folk, eller om man är stressad som man kanske ofta är efter jobbet eller liknande, och man kan spara en slant på internet eftersom det är mycket rabatter + fri frakt dessa tider på året. Och det är ju också ett stort samtalsämne överallt i media, att vi slösar på tok för mycket pengar inför julen, mer än vi borde eller kanske har? Och så är det kanske, eller garanterat. Men själv så älskar jag att ge bort presenter, göra julmysigt osv. så det är inget jag drar in på. Men defenitivt att man kan göra smartare köp för plånboken!
 
Så summan av kardemumman av hur jag brukar göra det är nog att internetshoppa de flesta julklapparna typ 80% och varje gång hittils har jag utnyttjat erbjudanden, reor, % rabatter eller t.ex. "adventsluckan" för dagen och sparat några små slantar här och var - många bäckar små. Och då måste jag säga att jag är väldigt nöjd med alla mina inköp, inga impuls julklappar utan väl genomtänka som jag tror kommer gå hem. Har i princip vetat vad jag skulle köpa till alla sen länge, sen är det bara och sitta och vänta något bra erbjudande!
Leksaker brukar bli lite blandat faktiskt, finns så bra leksaksaffärer här så det blir typ 50/50 internet och stan. Kanske för att det är lättare (och roligare) att hitta roliga leksaker som Klara skulle gilla om man ser dem live än på en bild. Så det är på det viset det är. 
 
Just julpynt osv. handlar jag nästan alltid i affärerna. Vet inte varför det blivit så? Men kanske för att man köper mycket på Rusta osv. Samt att man ser bättre hur t.ex. julstjänor lyser om man ser dom i verkligheten. Sen har ju mataffärerna ofta otroligt mycke fina grejer, och där är man ju ofta så är lättare att handla sånt där då.


Här är ju en av mina julklappar, den mellanlandade aldrig under granen utan sitter fint i fronten på Audin! 
Gubben är ganska klok han ändå! Inge onödiga julklappar här inte, utan vettiga saker!