Vad tokigt det blev!

Surrade ju om det här med flickornas kläder här tidigare!
Och när jag sitter och tänker efter så behöver jag inte bara komplettera Klaras gamla kläder i 56 med lite kortärmade sommarkläder. Typ hela högen som är i 62/68 är ju till stor del bara sommarkläder! Och när Elina väl kan ha den strl är det nog början på höst, möjligtvis slutet på sommaren men hon lär då ha den strl hela hösten och lite till. Haha.. Så dåligt planerat det här. Inte för att jag klagar, det är ju askul att köpa barnkläder. Men trist att vissa kläder inte kommer användas så mycket av tvåan.
 
Något mer som är trist det är att sitta och kolla och jämföra försäkringar. Tecknade ny på Audin i söndags då min sambo tagit en onödigt dyr, tyckte väl inte jag var helt optimalt. Varför betala 1500:- mer när man inte behöver? Det är ju tur att man lägger sig i då, haha! Men tar sin tid att sitta och jämföra - ingen favorit syssla. Finns defenitivt roligare saker att göra när jag har händerna fria från kids. 
Typ virka och gå igenom alla miljoner bilder man fotat på sina fina flickor! Och nu när man är hos mamma får man passa på. För när dom sover - och man är hemma, då finns det annat att göra. Städa och tvätta/vika tvätt är två stora poster. Här har jag inte lika mycke måsten när dom sover.
 
Har planerat en städ-dag hemma nu till veckan om det är OK väder. Då får båda barnen vara i stugan med mommo över en dag så jag får röja ordentligt hemma (möjligtvis att jag måste åka dit EN sväng och mata minstigen så jag inte sprängs i allafall, hehe..) Det går bara inte få något vettigt gjort när någon är hemma? Nä för då ska de ätas, matas, bytas blöjor, vilas, sövas, bäras, vaktas osv. När de väl är gjort så vill man själv gå på toa, dricka en kaffekopp eller äta. Och då kommer man av sig och tappar orken från det man gjorde innan och blir lat vilket resulterar i massa ofärdiga projekt.
 

Bild från i måndags då Klara fick leka med sin faster Maija. Åh jag blir lika imponerad varje gång över hur bra dom kommer överrens! Såklart det är lite konflikter över när båda vill ha samma leksak - men inte alls farligt, bara någon få gång, jag har sett mycket värre. Klara var ovanligt snäll och sa oftast förlåt om hon tog något Maija vela ha så hon blev arg. Och dom har börja leka väldigt mycket MED varann! Typ lagar mat osv. Rollekar kallas det väl? Sötfior!

27 Juni - Sommarlov

Idag började alltså Klaras första sommarlovs vecka, blir 8 veckor ledighet för henne. Ganska mysigt ändå att ha prinsessan hemma! Även fast hon nu älskar dagis. Men eftersom hon bara har 3 dagar i veckan (tis-tors) så har jag som velat att hon skulle få va där dom få dagarna och de har gjort att jag känt mig lite låst hemma och inte kunnat fara iväg förrän till helgen eller på eftermiddagarna. Nu när vi är helt lediga kan vi flänga och fara lite mer! 😉 Vilket vi lär göra till max, som varje sommar - blev en jäkla massa förra året (Jokkmokk, Gällivare, Haparanda, Luleå, stugan på Trundön, Piteå x antal varv och även Stockholm). Kan ju bara tillägga att sen vi böt bil för 6 månader sedan har vi (95% jag) blåst på 2000 mil. 

Idag är min plan att fylla tanken på pärlan och rulla till Piteå sen vidare till Luleå. Måste helt enkelt in till båda ställena. Det jag vill ha från Piteå är slut i lager i Luleå, och samtidigt är de en affär i Luleå som inte finns i Piteå. Så får bli både och! Tur barnen gillar att åka bil. Dock första gången jag gör det här helt själv - så frågan är ju om jag tagit mig vatten över huvudet! Risken finns ju.. 😁 Men jag tänker testa. Sen innan vi far hemåt ska vi ev. fara förbi så Klara får leka lite med sin faster Maija! 

Mycke mer planer än så har jag inte för veckan ännu! Ska upp till Gällivare, var ju 1 månad sedan sist. Lillasyster blir stor och fyller 18 år så det ska givetvis firas ❤ men lär nog sitta sysselsatt där hela veckan. Brukar bli så om vädret är hyfsat iallafall. Nästa vecka får mammsen semester så då får jag henne äntligen till stugan hoppas jag! Som jag längtat. 


Haft riktigt fint väder i helg. Eller det kom en skur på midsommarafton men de var som bortblåst på lördagen. Så stor del av helgen har vi spenderat ute. I lördags hade vi småtråkigt på FM så vi åkte in till Luleå och käkade på MAX ute i den stekheta solen. Men de var skönt ändå! Och igår kväll hade vi grannarna över så Klara fick leka med sin älskade Tuva, även om dom tjuras lite ibland så är dom så söta ändå!

Dagens virkade vagnmobil:


Denna får en ny ägare idag! Den var ganska söt och nu har jag fått lära mig något nytt - återigen. Men jäklar så mycke mera garn det gick än till t.ex. ugglor och bollar. Måste jag ha i åtanke i fortsättningen!
1

Virkade vagnmobiler

De som följer mig på Instagram har nog inte missat mitt nya stora intresse! Virkning. Började med att jag ville testa göra en vagnmobil till mig själv - för att fördriva tiden (och spara pengar) när jag var sjukskriven sen ledig pga. jag inte orkade jobba mer. 

Och nu är jag helt fast! De finns så mycke jag vill virka nu plus att jag tar beställningar på vagnmobiler så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Alltså, jag menar inte att jag tycker de är för mycke. Utan att jag vill ha mer tid till de för att de är så satans kul. Men med en 2,5 månaders bebis och 2,5 åring blir tiden begränsad. Finns ju annat som oxå måste göras, typ äta, tvätta, städa och sova. Så jag tjuvlängtar lite tills jag får spendera timmar i sträck på att virka 😉

Vem kunde ana att jag skulle börja virka liksom? Inte då jag. Och nu är jag helt fast, men de känns bra. Bra att jag hittat mig en egen hobby! Gubn har ju sina intressen som skoter och spel, men jag har ju aldrig haft något särskilt som jag blir mega exalterad av att göra. Därför känns de bra att jag hittat hem, så att säga.


Min första ugglemobil - och jag vart asnöjd 😊

Nu ska jag ta mig tid att virka 3 st beställningar sedan ska jag virka en uggla till Elina och Klara, Klara älskade nämligen ugglorna. Efter de blir det nog en filt till Elina i mormorsränder. Så kul ska de bli.
20